När min systerson skaffade Tik Tok gjorde jag detsamma för att jag skulle kunna hålla lite koll på vad han la upp där. Även om han är väldigt öppen med sina föräldrar så var det lite mer "okej" att moster följde honom där. Men jag skaffade också detta för att jag var lite nyfiken på vad som florerade runt där.

Mycket som läggs upp är både gulligt och kul men det finns också en annan sida av TikTok, en "mörk" och skrämmande sida som jag blir riktigt upprörd över.
Något som jag observerade och verkligen blivit oroad över är det att det är så många framför allt unga tjejer som lägger upp videoklipp som påminner väldigt mycket om pro-ana (se http://http://ninni.bloggonline.se/Atstorningar-okar-hos-barnen/ ).
Jag blir illa till mods av att se dessa videoklipp och tänker tillbaka hur lätt jag blev triggad av den typen av socialmedia när jag var yngre.

Nu ikväll får jag läsa på aftonbladet om den kanske absolut hemskaste och sjukaste videon hiten tills på Tik Tok.
I videon får man se en man som tar livet av sig live!
Hur jävla sjuk får man bli?!
Tänker på alla unga och alla som kanske lider av en djup depression eller av någon annan anledning inte mår bra. Vad kan inte detta trigga igång och inspirera till?
Det som också är väldigt oros väckande är att detta filmklipp också bäddas in i andra filmklipp. Dvs att klippet kan börja med ett gulligt djur eller en rolig dans för att sedan gå över till klippet där mannen tar sitt liv.

Enligt aftonbladet jobbar Tik Tok nu för att få stopp på denna video, problemet är bara den att det är så många som delar detta klipp.

Jag blir uppriktigt sagt förbannad på att sådant ens kan gå igenom!
Tik Tok är en plattform för framförallt barn och unga vilket gör det hela ännu mer skrämmande. 
Frågar man mig så anser jag att Tik Tok borde förbjudas helt. Det är inte en trygg plattform för någon allra minst för våra barn och unga.
Skillnaden på facebook, instagram (så vitt jag uppfattar det) så är det lättare att själv välja vad man vill se på både insta och facebook. På Tik Tok är det ett rullande flöde och slumpmässiga videor dyker upp. 
Detta gör att våra barn och unga är mindre skyddade från olika obehagliga upplevelser samt får en missvisande syn vekligheten.

Till dig som är barn, ung eller till dig som känner dig påverkad av dessa negativa inslag vill jag säga att: Tänk på att allt du ser är inte sant.
Mycket av det du ser kan vara retuscherat.
Upplever du någonsin något obehagligt när du är ute på olika sociala medier så prata alltid med en vuxen! 
Å tänk på vad du själv lägger ut.

Till dig som är vuxen och läser detta:
Om du har barn, prata med dem och gör dem till medvetna kritiker, dvs få dem att förstå att allt som syns och skrivs i dessa forum inte alltid överensstämmer med verkligheten.
Försök att håll lite koll på vad de lägger upp och vad de tittar på.
Visa ert intresse för de olika sociala medierna och bli delaktiga.

Till sist vill jag bara säga att det är dags att vi vuxna sätter ner foten och tar vårt ansvar för vad som sprids ut i de olika sociala medierna för så här kan det inte fortsätta! 

(p.s detta inlägg får med fördel delas, tillsammans kan vi göra skillnad)