Nu är det inte många timmar kvar av år 2020 och jag kan bara konstatera att detta har varit på många vis ett mycket tufft år med många utmaningar och jobbiga perioder. Men det har också varit ett lärorikt och givande år där jag har utvecklats som person och faktiskt blivit i många avseende starkare och kommit närmare mig själv.

Jag startar mitt år med att åka på en kraftig njurbäckeninflammation som resulterade i att jag rasade i vikt och fick äta näringsdryck under en period för att kunna återhämta mig, något som inte var helt enkelt men jag hade liksom inget val.

Sen blir Chip akut halt och det visar sig att båda hans korsband var paj så det blir två operationer och han var riktigt illa däran och ett tag trodde jag nästan att jag skulle bli tvungen att ta bort honom men vi kämpade på tränade både hemma med korta promenader, muskelövningar och massage flera gånger om dagen, samt vatten träning på Albano en gång i veckan. Idag är Chip i princip helt återställd och man märker inte på honom hur dålig han var i början av året.

Jag har jobbat väldigt mycket med min personliga utveckling under det senaste två åren men just i år har jag nog jobbat lite extra mycket och jag tycker att jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv. Det absolut viktigaste jag har gjort är att faktiskt acceptera mig själv, mina känslor och tankar och tack vare det så har jag på något vis blivit starkare och tryggare i mig själv och mina val. Visst mår jag riktigt jävla dåligt ibland och har sjukt mycket ångest men jag har fått mer förståelse för mig själv och på så vis kan jag också "prata" med mig och tillåta mig själv att må dåligt utan att det blir en katastrof. Nu har jag också haft mitt sista samtal med min psykolog eftersom hon går i pension det känns så klart tråkigt men jag tror att det är precis i rätt tid och jag tror jag är redo för att "stå på egna ben".

En resumé av detta år vore väl inte fullbordat om ja inte nämnde covid-19. Tänker inte gå in i detalj hur detta märkliga år har påverkat och "förstört" för oss. Det var mycket som inte blev som vi hade tänkt oss och vi har fått lära oss att leva på ett litet annorlunda sätt. Men mitt i all denna skit så kan jag ändå tänka att det kanske kommit något gått. I och med att vi fått levt lite annorlunda så har vi haft möjlighet att kanske stanna upp och reflektera mer än vi brukar. Vi kanske har lärt oss att livet är skirt och att vi måste vara rädda om varandra och dem vi älskar samt uppskatta det vi faktiskt har.

Så nu tycker jag att vi säger hejdå till år 2020 och allt som hör där till och HEJ till år 2021!

 GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!

vi "ses" igen nästa år ^^