För att jag ska fungera i min vardag och må som bäst behöver jag rutiner, struktur och noga planering.

Rutinerna är mycket viktigt för mig och jag har svårt att bryta dessa rutiner. Jag ska äta frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmål och helst på någorlunda samma tider där emellan har jag 3 promenader som jag tar med Chip, rubbas någon av dessa rutiner blir jag lätt stressad och det tar ganska mycket av mig för att rubba på dessa rutiner. Lika så, så har jag vissa fasta aktiviteter varje vecka. Till exempel: kör på måndagar, psykolog på tisdagar, sjukgymnast på onsdagar och gym på söndagar. Å det gäller samma sak här, blir någon av dessa aktiviteter inställda eller flyttade så blir jag även här stressad och jag vet inte riktigt vad jag ska göra istället.

Under de tider då jag inte har någon fast rutin gäller det att jag varje dag har planerat för vad jag ska göra eftersom om jag får för mycket "dötid" känner jag mig rastlös, vilsen och får ångest över att jag inte vet vad jag ska göra och detta leder oftast inte till något bra. Därför har jag varje kväll nu börjat göra en dagsplanering för kommande dag så jag vet vad jag ska pyssla med kommande dag. 

I mångas ögon ses säkert detta som ett väldigt inrutat liv och visst så kanske det är men just nu är det precis den strukturen jag behöver för att jag ska fungera som bäst.