I ett tidigare inlägg skrev jag hur viktigt det är för mig att planera och ha struktur i min vardag se: (http://ninni.bloggonline.se/Struktur-rutiner-och-planering/). 

Det här med struktur och planering återkommer även när det gäller maten. Jag har kommit på att det blir mycket enklare och mindre ångestfyllt att äta middag om jag redan vet vad jag ska äta för något innan det är dags för att laga middagen. Att vänta in i det sista och typ komma på kl 16:00 att "shit jag skulle ju äta middag också! Va fan ska jag äta?" ger mig allt för många val och ångesten stiger och det hela slutar med att jag sitter där med ångest och funderar på hur vida jag gjorde rätt val eller inte.

För att undvika dessa situationer gör jag alltid en veckomatsedel. Det ger mig tid att i lugn och ro fundera på vad jag kan tänkas äta. Denna matsedel är dock bara preliminär och kan ändras om situationen är sådan (ex om jag ska äta någon annan stans) men den ger mig en grund att stå på och jag slipper ångesten som annars blir varje dag då jag ska komma på vad jag ska äta.