I dag har min ångest och ledsenhet kommit och gått hela dagen.

Jag vaknade och mådde rätt så bra för att sedan känna mig väldigt tom, ledsen och på det följde även ångest. Sen blev det bättre ett litet tag för att sedan bli sämre igen för att sedan bli bra ännu en gång.

Jag skulle vilja beskriva känslan som en våg som sveper in över land, där vågen är ångest och land är jag. Vågen kommer och går med olika intensitet och det är inget som man kan göra åt saken annat än att låta den komma och gå. Å det är väl kanske just så man ska se på ångesten. Det är något som kommer och går men den stannar inte för evigt. Vissa dagar är det stormigt ute på havet och då är vågorna kraftiga, intensiva och skrämmande. Andra dagar så är det lugnare på havet och då är vågorna inte lika kraftiga men de finns där och oroar en för att de ska blåsa upp till storm igen. Sen kommer dessa underbara dagar då det är helt lugnt och då kan man koppla av och bara flyta omkring.

Ser man på ångesten på detta vis kanske det kan bli lättare att acceptera och stå ut med den. Jag kommer i alla fall försöka att hålla kvar denna bild i mitt huvud i hopp om att lättare kunna hantera min ångest.