Jag har funderat kring det här med maten och vikten och hur jag ska få det att fungera lite bättre. Jag försöker verkligen alltid äta alla mina mål och i veckorna går det faktiskt oftast bra. Det är helgerna som rätt ofta blir lite annorlunda. Det blir lite andra rutiner eller kanske är det just bristen på rutiner som sätter käppar i hjulet för mig. Jag behöver struktur och rutiner inte bara 5 dagar i veckan utan 7 dagar!

Även om jag och alla andra av världens befolkning tar helg från fredag kväll fram till söndag kväll så innebär det absolut inte att min ätstörning gör det. Nej nej hon finns kvar och hon jobbar 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året! Detta innebär således att inte jag heller kan ta helt ledigt även om det är helg, jag måste liksom fortsätta att kämpa på.

Så jag tänkte... Vad kan få mig att lättare att hålla mina mat rutiner även på helgen? Svaret blev: ett schema där mina mattider står som jag kan sätta på kylskåpet. Med detta hoppas jag på att jag kan få ordning på mina rutiner kring maten och på så vis också kunna nå den vikt jag behöver nå samt till att hålla mig där sen.