I går var jag på fortsättningen av min utredning, kan väl säga så här att mina svårigheter/brister blev väldigt tydliga i går. (Vi fortsätter att kalla psykiatrikern för Sven) 

Jag fick göra två olika test som bland annat kartlagde min uppmärksamhetsförmåga, minne, koncentrationsförmåga, distraktionssvårigheter samt hur länge jag kunde bibehålla fokus på en uppgift.

I första testet blev jag satt framför en dataskärm med en magnetboll i pannan. Min uppgift var att i 20 minuter titta på en dataskärmen när den visade mig 4 olika symboler. Varje gång en symbol upprepade sig skulle jag trycka på en knapp. Jag hade inte en aning om varför jag skulle ha den där magnetbollen i pannan men efter testet visade det sig att den registrerade min aktivitet, dvs hur stilla jag kunde sitta under dessa 20 minuter.
Resultatet av detta test visade att jag hade märkbart svårigheter med att sitta stilla och rörde mig mer än vad 98% gjorde i min ålder. Det visade också på att min uppmärksamhet avtog ju längre tiden gick och att jag fick fler feltryck desto längre tid som gått. Detta är något som jag känner igen från skoltiden och även i min vardag idag. Jag har svårt för att fokusera länge på när någon till exempel håller en föreläsning. Den första tiden går det men sen far mina tankar iväg och det är likadant när jag tittar på tv eller film. Det är sällan jag kan hålla fokus på ett helt program eller film.

I test nummer två så rabblade Sven upp tre bokstäver som jag sedan skulle repetera, detta klarade jag av utan några svårigheter, men sen....
Sen försvårades testet genom att Sven först rabblade tre bokstäver sedan gav han mig ett tal och då skulle jag ta bort tre och rabbla det tills han sa stopp och efter det repetera bokstäverna han hade sagt.
Ex: Han sa AGH 100. Då skulle jag säga 97, 94, 91 AGH
Jag klarade inte av detta en enda gång!
Det var så frustrerande för jag kände liksom hur bokstäverna försvann en efter en. Det blev liksom två moment för mycket för mig och min lite smått tröga hjärna. Samtidigt blev jag inte förvånad för min hjärna går på högvarv 24/7, jag har ständigt tusen olika tankar som spretar åt hel skilda håll och att då försöka trycka in ytterligare information på så kort tid är ju en omöjlighet. 

När vi var klara så var jag så galet trött. Det kändes nästan som att min hjärna hade brunnit upp. Så när jag kom hem åt jag min lunch sen gick jag ut på en långpromenad med Chip i skogen bara för att försöka få tillbaka min hjärna igen.