När jag träffade min dietist förra gången kom vi överens om att jag skulle öka mitt näringsintag för att få upp min vikt. Det som hände var att när jag började med mitt nya "matschema"/ utökade kcal var att jag gick ner i vikt och förhållandevis rätt mycket. Sen gick jag upp lite igen för att sedan gå ner och sen upp igen. Nu när det har gått en hel månad så har det egentligen inte hänt någonting alls! Vikten är på +/-  0 vilket jag tycker är väldigt konstigt för jag menar jag har ju ätit mer så då borde jag ju gått upp i vikt eller?

Idag var det dags att träffa dietisten igen för en uppföljning i hur det har gått med vikten, jag hade redan innan vårt möte målat upp lite olika scenarion i huvudet om vad som skulle kunna tänkas hända vid vårt möte idag. 
Att jag skulle bli tvungen att utöka näringsintaget ytterligare hade jag ju på känn eftersom vikten som sagt nu är den samma som för en månad sen.
Jag har även redan innan vårt möte tänkt igenom vart jag skulle kunna tänka mig att utöka intagen samt med vad, för även om jag någonstans hoppades på att slippa en utökning så har jag ju ändå förstått att det är just det som behövs göras.

Mycket riktigt, dietisten sa det att jo intaget behöver mycket riktigt utökas precis som jag trodde, dock lite mer än vad jag hade räknat med vilket blev väldigt jobbigt för mig samtidigt som jag har förståelse för att vi inte kan gå allt för långsamt fram för kroppens skull, som enligt dietisten skriker efter mer näring.

Vi bollade lite idéer fram och till baka och till slut bestämde jag mig för att jag ville dela upp de nya extra kcal på tre. Så jag lägger en del på frukosten, en del på lunchen och den sista delen på mitt mellanmål för då blir det inte så mycket åt gången för mig och jag slipper lägga till ytterligare ett mål.
Vi bestämde vad jag ska lägga till på frukost och lunch samt så fick jag lite förslag på mellanmål men där är jag rätt fri att laborera själv bara det ger rätt antal kcal så för mig är det "bara" att fortsätta som jag redan har gjort.. att våga vara nyfiken på olika livsmedel och våga pröva mig fram till vad jag tycker om och vad som passar mig.

Just nu har jag väldigt hög ångest och tänker med fasa på vikten som kommer att öka men jag tänker minsann fortsätta att ta kommandot över anorexian. Den har fått tagit så stor plats i mitt liv. Styrt och kontrollerat mig i så många år. Nu är det min tur att styra och kontrollera den! Det kommer ge mig ångest, det kommer ta tid och det kommer inte vara enkelt men jag ska fan mig visa den, mig själv och alla andra att jag är starkare nu än vad den är!Vill ni följa med på resan och hjälpa/stötta mig?