Nu har jag varit hos min dietist och jag måste säga att mötet kändes och gick riktigt bra. Vi såg över mina matvanor och så som jag redan hade på känn så är mitt nuvarande intag lite för litet för mig. Att sätta in en näringsdryck tyckte ingen av oss var en bra lösning eftersom det inte bör vara något som man har permanent. Det kan ju bli så att man kan behöva näringsdryck i en period för att få en snabbare viktuppgång om det visar sig att det går lite trögt. Men som sagt i nuläget tyckte vi att det var bättre att jag ökade ut mitt dagliga intag genom att göra mina mellanmål kl.14 lite större, eftersom mellanmålen jag har nu är på tok för små för mig.

Vi diskuterade kring olika alternativ och kom överens om ett visst kcal intag som jag minst måste få i mig till mellanmål varje dag. Vi gjorde en liten lista på bra alternativa mellanmål bara för att jag ska ha något att utgå ifrån, men jag får självklart äta andra saker också om jag vill, så länge som de uppnår rätt kcal värde. Med detta nya kcal värde kommer jag kanske till och med våga unna mig att äta saker som varit extremt jobbiga och laddade för mig att äta, som till exempel glass (passande nu till sommaren).
Det är klart att detta känns lite jobbigt och ångestladdat för mig men inte lika jobbigt och ångestladdat som jag hade trott att det skulle göra.
Faktum är att detta egentligen är exakt samma intag som jag hade när jag kom hem från Danderyd för 2 år sedan så egentligen är det "bara" att gå tillbaka till de rutinerna jag hade där. Vet egentligen inte varför jag började rucka på de rutinerna... eller jo det är klart det har ju varit min ätstörning som gjort att jag dragit ner på intaget succesivt, men jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att den fick övertaget igen när jag hade kommit så långt. Men strunt samma huvudsaken är nu att jag är MOTIVERAD till en förändring. Att jag har BESTÄMT mig för att ta tillbaka makten över ätstörningen. Att jag nu är beredd att äta mer för att gå upp i vikt igen (även om just viktuppgången känns skrämmande. 
Jag är lite rädd, jag har lite ångest MEN JAG ÄR MOTIVERAD!