Det enda jag undrar nu är: Hur djupt ner i dalen kommer jag att hamna, hur länge kommer jag att stanna där och hur lång tid kommer det att ta för mig att komma upp igen?

Som ni säkert har märkt och förstår mår jag inte alls bra nu och har inte gjort på ett bra tag. Jag trodde själv att det bara rörde sig om en liten svacka som jag snart skulle ta mig igenom genom att bara vänta ut den, men denna lilla svacka har visat sig vara lite större än vad jag själv trott och den tycks inte riktigt vilja ge med sig. Det är lite som om att jag lever för att överleva istället för att leva för att leva.

Rent fysiskt har jag hur mycket ork och kraft som helst men psykiskt så är orken helt borta. Det mesta känns tungt och motbjudande, har väl egentligen ingen större lust till någonting alls utan när jag vaknar på morgonen önskar jag nästan att dagen bara ska vara över lika fort igen. Motivationen är liksom satt på minus 100 och det mesta jag ska ta mig för kräver en viss övertalning från mig själv samt en kraftsamling som jag egentligen inte alls har just nu. Jag känner mig bara ledsen och trött på det mesta och ingenting känns direkt lockande eller kul, även saker som jag vet att jag vanligt vis tycker om att göra känns för tillfället olustigt och inte alls bra. Jag tvingar dock mig själv till att göra vissa saker för att jag inte ska bli helt passiv, för hur dåligt jag än mår vet jag att en total passivitet kommer att göra så att jag mår ännu sämre än vad jag redan gör. 

Det enda som får mig någorlunda motiverad till att orka lite till just nu är Chip. Han finns här hos mig som en tröst och motivation att fortsätta kämpa. Våra promenader ger mig lite andrum mitt upp i allt och att klappa honom lugnar den värsta känslan av tomhet och stillar tårarna som faller ner något. För honom behöver jag inte förklara något, vilket är skönt eftersom jag inte själv vet vad det är som gör att jag mår som jag gör och är så ledsen och låg nu. Jag är så oerhört tacksam att han finns i mitt liv   <3 

Jag vet att det kommer att komma en vändning. Jag har varit här så många gånger förut och tagit mig upp igen. Frågan är bara när min kraft till att orka klättra uppåt igen kommer.