Julen är härlig för stora och små... Ja så lyder sångtexten till "Det strålar en stjärna" och för många är det verkligen så. Men mitt i allt det där härliga så göms också mycket prestationer, ångest, stress och ibland också ensamhet, å det är viktigt att komma ihåg.

Årets julafton blir kanske inte riktigt som den brukar vara för någon av oss. Under rådande omständigheter så får vi inte ses i samma skara som vi kanske brukar och tyvärr kanske det blir ännu fler som tvingas sitta ensamma. 

Jag skulle vilja påstå att julen faktiskt är en tid för eftertanke, värme, kärlek och gemenskap. Å även om julen 2020 hindrar oss för den fysiska gemenskapen så hindrar det inte oss från att ändå känna kärlek och gemenskap. Oavsett om vi ses rent fysiskt eller via telefon och videosamtal kan vi ändå skänka en tanke och extra kärlek till våra nära och kära.

För min del kommer julfirandet bli annorlunda då min syster och hennes familj inte kan fira med oss. Allt för många har insjuknat i covid-19 på min systersjobb och med hänsyn till detta och av ren försiktighet har vi valt att inte ses just nu. Dessutom behöver hon hoppa in och jobba extra natt eftersom så många har blivit sjuka. Detta är såklart super tråkigt men vi har försökt göra det bästa av situationen och ska försöka ses en liten stund utomhus i morgon på dagen och överlämna julkapparna och önska varandra en god jul. Så även jag har fått ställt om och fått känna den där "besvikelsen" över att inte kunna fira så som jag är van vid men jag har ju ändå mamma, pappa och Chip så det får jag vara tacksam över.

Så även om det känns skit och att mycket är trist denna jul så försök ändå att se till det ni har och var glada åt det.

Jag vill i alla fall skänka er all värme ni behöver och en riktigt GOD JUL!


P.s / kom ihåg att jag finns här, på facebook och mail om någon skulle känna sig väldigt ensam / D.s