Jag fattar verkligen inte hur min kropp fungerar!
Förra veckan hade jag ju gått ner x hg och nu igår när jag vägde mig stod vågen på +/- 0 detta trots att jag har kämpat som ett jävla djur med det nya kaloriintaget och jag börjar bli uppriktigt sagt less på att hela tiden kämpa mot vågen. Det är lite som om att min kropp har bestämt sig för "hit men inte längre". Det känns faktiskt lite orättvist nu när jag äntligen aktivt har börjat kämpa för att gå upp i vikt ändå inte går upp. Jag och min psykolog kom överens om att inte göra någon förändring i intaget, det enda jag ska tänka på är att vara extra noga att verkligen följa ordinationen (vilket jag tycker att hag har gjort) samt att jag ska tänka på hur mycket jag rör mig för det kan vara så att jag rör mig mer än vad jag tror att jag gör och min kropp behöver kanske mer vila för att kunna tillgodose näringen bättre. Jag hoppas verkligen att jag hinner gå upp tillräckligt mycket innan jag träffar dietisten nästa gång för annars kommer jag behöva utöka intaget ytterligare och jag vet helt ärligt inte om jag orkar med en höjning till.

En stor del av mig tycker fortfarande inte alls att jag behöver gå upp i vikt utan tycker väl att ja så här är väl bra, vad spelar det för roll om jag väger x kg mindre? Det kanske är det här som är just MIN ideala vikt eller?

Men så enkelt är det inte. Innerst inne förstår jag ju vad en för låg vikt gör med kroppen. Jag vet att alla organ och fysiska funktioner i kroppen behöver en viss vikt och näringstillförsel för att de ska fungera som de ska. Jag vet också att en för låg vikt kan vara påfrestande och rent av farligt för hjärtat, det var ju inte för inte som jag för 2 år sedan blev satt i rullstol och dit vill jag INTE igen. 
Så någonstans måste jag ju ändå förlita mig på att läkarna som satt upp min absolut minsta målvikt vet vad som är bra just för mig och min kropp.
Så även om jag tycker att det är skitjobbigt att gå upp i vikt och även om min målvikt känns lite skrämmande har jag ändå bestämt mig för att jag ska dit för egentligen har jag faktiskt inget val. 
Eller jo jag kan välja att stanna i vikt eller till och med gå ner mer men det kommer förr eller senare innebära att jag måste få sjukvård eftersom min kropp till sist kommer att ta ännu mer stryk än vad den redan har gjort och frågan är....
Är det verkligen värt det?