Fram till i år har jag haft något som kallas för "Hel aktivitetsersättning", men eftersom jag nu har fyllt 30 så slutar denna att gälla.
Med hjälp av läkare och psykolog ansökte jag därför om "Sjukersättning" men denna fick avslag då jag inte anses vara tillräckligt sjuk detta tog mig väldigt hårt. Varken jag eller läkaren kunde förstå hur försäkringskassan kunde mena att bara för att jag fyllt 30 så skulle allt vara frid och fröjd och min arbetsförmåga vara på topp. Nu i efterhand så har jag förstått att det där med "Sjukersättning" är väldigt få som får. Det är nästan så att man behöver vara dödligt sjuk för att få en sådan bivilligad. 
Försäkringskassan avslog alltså min ansökan om "Sjukersättning" och hänvisade i stället till att jag skulle söka "Sjukpenning i särskilda fall". 
Så det är precis det jag gör tillsammans med min läkare och psykolog, som vi förstod det på försäkringskassan så skulle detta inte vara några problem och nytt hopp väcktes. 

I går fick jag ett brev från försäkringskassan jag öppnar det och hela min värld rasade samman! I detta brev låg nämligen beslutet om "Sjukersättningen" och jag fick även här veta att jag INTE var bevilligad att få "Sjukersättning". Som sagt hela min värld rasade samman och i min förtvivlan ringer jag mamma och berättar gråtandes vad som hänt hon försöker lugna mig men utan framgång och jag slänger på luren.
15 minuter senare kommer mamma hem till mig i lägenheten och hittar mig sittandes på golvet med blodig arm. Impulsen hade blivit för stor och jag kunde inte stoppa det. Mamma sätter sig hos mig och försöker lugna mig samtidigt som hon försöker få tag på försäkringskassan för att få klarhet i deras beslut. Medan hon sitter i telefonkön kollar hon på "mina sidor" på försäkringskassans hemsida och ser där att jag visst kommer få ny utbetalning eftersom min ansökan om "Sjukpenning i särskilda fall" blivit godkänd. Mycket förvirrande.

När hon äntligen kopplas fram får vi förklaringen kring situationen.
Jag kan INTE få "Sjukersättning" eftersom jag inte har någon inkomstbaserad grund MEN jag får "Sjukersättning i särskilda fall".   
Det konstiga i det hela är att jag inte har sökt "sjukersättning" utan jag har ansökt om "Sjukersättning i särskilda fall" och så får jag ett brev skickat till mig där jag då får ett avslag...Varför i HELVETE kunde de inte skicka ut det beslutet som talar om att jag ska få min ersättning? Har man som mig problem med psyket är det väl inte så konstigt att man reagerar som jag gjorde. Man orkar liksom inte med alla motgångar och denna gång var dessutom motgången egentligen obefintlig.
Hade de istället skickat ut beslutet som berätta att min ansökan om "Sjukpenning i särskilda fall" blivit godkänd hade saker och ting som hände i går aldrig hänt.

Nåväl slutet gott allting gott!