Jag har ätit diverse olika mediciner enda sedan jag var 11-12 år och gör fortfarande för mitt måendes skull. Vissa har bytts ut genom åren, andra har tagits bort och nya har satts in.
Just nu har jag bland annat en medicin som heter theralen och är i dropp form, för att få snabb effekt och som jag ska ta vid behov max 3 gånger per dag. 
Fram tills nu har jag tagit dessa droppar varje dag och oftast alla tre doser. Jag har tagit dem för att dämpa min ångest men många gånger har jag tagit dem i lite förebyggande syfte eftersom jag är så rädd för att möta min ångest. 
Men för en vecka sen tog jag ett eget beslut om att sluta ta theralen helt och hållet eftersom jag tycker att jag måste börja lära mig att våga möta min ångest och lära mig att bemästra den. 
Nu har jag varit utan theralen en hel vecka och jag är så jäkla stolt över mig själv att jag har klarat av det så bra. Det har varit en rätt så tuff vecka med mer ångestpåslag än vanligt men jag har ändå kunnat hantera den och det har inte övergått till någon ångestattack och jag har INTE självskadat mig på något vis. När ångesten varit som värst har jag försökt distraherat mig med olika saker. Jag har satt mig och gosat, lekt och tränat Chip, gått ut i skogen och fotat, satt på en bra pepplåt (Statue med Smith & Thell) eller gjort något annat för att byta fokus.

Nu har jag visserligen "bara" mött min vardagsångest och inte blivit utsatt för någon yttre påfrestning som har genererat i ytterligare ångestpåslag. 
Men jag är ändå förbannat stolt över mig själv och tror att detta kommer göra mig så mycket starkare med tiden. Jag har bevisat för mig själv att ångesten är jobbig att möta och många gånger kan det kännas outhärdligt när ångestklumpen bara växer inom en men den är inte farlig.
Jag är fullt medveten om att jag kommer möta betydligt tuffare ångestpåslag och att jag kommer att drabbas av många ångestattacker framöver men vardagsångesten klarar jag av och bara jag fortsätter att kämpa på med den så kommer jag så småningom också kunna hantera den kraftigare ångesten mycket bättre.


P.S/ 
Jag vill verkligen påpeka för alla att hur gärna man än vill bli av med sina mediciner ska man ALDRIG sluta med någon medicin som man har ordinerats utan att prata med sin ansvariga läkare och psykolog.
Mitt beslut om att plocka bort Theralen har jag inte diskuterat med någon läkare om eftersom detta bara är en medicin som jag ska ta vid behov.
Däremot är detta ett beslut som jag har tänkt igenom noga innan jag tog steget och att sluta ta Theralen. Jag har fortfarande tillgång till att ta Theralen om jag så märker att ångesten skulle eskalera allt för mycket.
Så till alla er som också vill försöka sluta att ta behovsmedicin tänk igenom det noga och var snäll mot er själva. Går det inte så är det inte hela världen. Det är bättre att ta sin medicin än att göra något annat tokigt, sen är det bara att försöka igen, till sist går det.
/D.S