Det finns många orsaker till varför man kan känna sig låg, ledsen och ja helt enkelt inte må bra. En av dessa orsaker är att ständigt tänka på det man inte har, jag är inget undantag från denna tanke fälla, ONEJ det är väldigt ofta jag tänker på vad alla andra har och vad jag saknar, men jag har blivit allt mer medveten om att jag faktiskt tänker på det sättet ibland och vad dessa tankar leder till.

Om man ständigt tittar på alla andra och jämför sig med vad andra har, vad de är eller vad de presterar kommer man garanterat att sänka ner sig själv i en djup grop som det behövs mycket slit för att komma upp ur. Och glömmer man sedan bort vad man faktiskt har så blir det om än möjligt ännu svårare att ta sig upp ur den gropen.

Jag har själv varit i den jävla gropen i så många år och ibland är jag väldigt nära att ramla ner och fastna i den igen, men nu mer brukar jag kunna bromsa mig själv i tanken och därmed så landar jag inte på botten lika ofta. 
För att inte falla måste man börja ändra fokus. Istället för att hela tiden fokusera på vad andra har eller vad man saknar så ska man försöka lägga fokus på det man faktiskt har. Jag säger försöka för jag vet att det inte är lätt. Men jag vet att alla oavsett hur man mår har man något att vara glad och tacksam över. Jag säger inte att man inte ska ha drömmar och visioner för det är något positivt i dessa tankar och en helt annan sak än vad jag pratar om. Däremot kanske man ibland behöver stanna upp och fråga sig själv vad som att man mår bra och utefter det också lägga fokus på det.

Jag har börjat att varje gång jag tänker på allt jag inte har stanna upp och börjat tänka på vad jag faktiskt har och kommer då fram till att jag har oerhört mycket i mitt liv som faktiskt är bra och som jag är tacksam över.
Å jag försöker ta vara på det och göra det bästa jag kan av just mitt liv.

Det gäller att ta kommando över sina tankar och göra det bästa av det man har istället för att gräva ner sig på grund av det man inte har.

<3 Kärlek till er alla  <3